torsdag 13 november 2008

lite äntligen

Äntligen är Tarja tillbaka och vi ska träffa henne imorgon... Mycket som är svårt att veta... och man vill inte sätta igång med något utan att ha fått ok.. Men nu fick vi lite halvok på vissa saker igår så vi hade våran "go see" idag. Ja jag kollar för mkt på top model som vanligt.

Vi funderade lite på det där med vår metod och urval och vilka skolor vi ska ha med och hur många. och ca 10 är vi inne på nu efter lite konsultation. Först tänkte vi att det var bäst att ha spridning på dem geografiskt men då vi inte tror att skillnaderna i bedömningen kommer variera pga skolans lokation så mkthar vi valt att ta kontakt med alla skolor med högstadium i centrala göteborg. på göteborg.se finns listor med skolor i göteborg och letar man därpå centrum hittar man 8 skolor. eftersom vi redan fått kontakt med två i linne och vi räknar det till centrum så utökar vi v¨årat område och också eftersom vi behöver fler än 8 skolor speciellt ifall någon tackar nej til att delta i vår studie.Så vi har även tittat på majorna och hittade två skolor där. så vi har 12. vi vill ha spridning på friskola och kommunal skola och då alla utom en i centrum var friskolor ville vi ha en större spridning vad det gäller detta.

Idag var vi alltså runt ochdet gickväl inte så bra som vi hoppades på och som våra besök på fjällskolan oc nordhemsskolan antydde. Dvs vi fick inte tag i bildlärarna utan fick bara telefonnr eller mailadressar. Men en lärare praade vi med men hon ville inte vara med.Hon var precis nyexad och det här var hennes första jobb och hon hade aldrig satt betyg någon gång...hon verkade stressad.. det kändes lite tungt att hon inte ville ta sig tid en kvart... vi ringde en skola vi varit på innan under dagen och vi fick ett ja. så vi har en inbokad tid och två somsagt ja men som vi ska boka in imorgon.

Det var riktigt hrligt att vara ute och gå hela dagen..solen sken och jag lider av svår solbrist. ja man kan köpa vitamin d på burk, jag ska.
Roligt att se alla skolor och man får sanbbt en känsla för om man skulle kunna tänka sig att jobba där.friskolorna kändes merpositivt att besöka än jag trott.
Buråsskolan är en favorit såhär långt. men även fjällskolan och kanske nordhemsskolan även om det var en sån stor skola. sannaskolan kändes inte bra... som en stor båt,atlantångare.

vi ska börja skriva på texten idag oc i helgen förmodligen. lite svårt att veta hur man ska göra praktiskt m skrivandet men vi får väl dela upp det så gott det går och skicka emellan och sitta tillsammans och diskutera när vi har ngt utkast att diskutera. skönt att inte skriva själv, blir mindre jobbigt att inte behöva ta alla initaiativ själv och bära ansvaret på sina axlar. skönt.

Inga kommentarer: